سفارش و پشتیبانی: 09192479007 - 09192002895

فیناستراید موضعی در مقابل خوراکی: تفاوت چیست؟

فیناستراید موضعی در مقابل خوراکی: تفاوت چیست؟

به عنوان یکی از محبوب‌ترین درمان‌های ریزش موی مردانه در جهان شناخته شده است، فیناستراید در عین حال یکی از موثرترین آن‌ها نیز به شمار می‌رود. یک مطالعه نشان داده است که تقریباً 90% از مردان پس از استفاده از فیناستراید، بهبودی در ریزش موی خود مشاهده می‌کنند.

در حالی که بسیاری از بیماران مرد که دچار ریزش مو هستند، فیناستراید خوراکی مصرف می‌کنند، فیناستراید موضعی اخیراً رایج‌تر شده است. مطالعات اخیر نشان داده‌اند که فیناستراید موضعی می‌تواند به تنهایی یا در ترکیب با ماینوکسیدیل موضعی، ریزش مو را کاهش دهد.

بنابراین، کدام یک در درمان ریزش مو موثرتر است: فیناستراید موضعی در مقابل فیناستراید خوراکی؟ و مزایای استفاده از یکی به جای دیگری چیست؟ در این مقاله، تمام تفاوت‌های بین فیناستراید موضعی و فیناستراید خوراکی را بررسی خواهیم کرد تا بتوانید تصمیم بگیرید که کدام یک را برای ریزش موی خود استفاده کنید.

فیناستراید چیست؟

فیناستراید نوعی دارو است که به عنوان مهارکننده 5-آلفا ردوکتاز (5AR) شناخته می‌شود. 5AR آنزیمی است که تبدیل تستوسترون به دی هیدروتستوسترون یا DHT را تحریک می‌کند.

DHT هورمونی است که باعث ریزش موی مردانه می‌شود. این هورمون به گیرنده‌های موجود در فولیکول‌های مو متصل می‌شود تا زمانی که فولیکول‌ها کوچک شده و از تولید مو دست بردارند. فیناستراید با مهار آنزیم 5AR، میزان DHT در بدن شما را محدود می‌کند، بنابراین احتمال اتصال آن به گیرنده‌های فولیکول مو کمتر می‌شود.

تأثیر DHT بر روی مو

فیناستراید را از کجا بخرم؟

ماده اولیه فیناستراید به صورت خالص و گرید دارویی در شرکت شهرشیمی به فروش می‌رسد. جهت خرید این ماده با کارشناسان فروش ما در تماس باشید.

خرید فیناستراید

تفاوت بین فیناستراید خوراکی و فیناستراید موضعی چیست؟

در حالی که هر دو نوع فیناستراید خوراکی و موضعی از یک ماده فعال برای کاهش ریزش مو استفاده می‌کنند، تفاوت‌های متعددی بین این دو نوع وجود دارد:

  • روش مصرف — فیناستراید موضعی روی پوست سر استعمال می‌شود، در حالی که فیناستراید خوراکی به شکل قرص مصرف می‌شود.
  • عوارض جانبی — فیناستراید موضعی معمولاً عوارض جانبی موضعی روی پوست سر دارد، در حالی که عوارض جانبی فیناستراید خوراکی می‌تواند بر سایر نواحی بدن تأثیر بگذارد.
  • مجوز — فیناستراید خوراکی به عنوان داروی ریزش مو توسط سازمان تنظیم مقررات داروها و محصولات بهداشتی (MHRA) مجوز دارد، در حالی که فیناستراید موضعی این مجوز را ندارد.
  • شواهد بالینی برای مصرف — هر دو محصول می‌توانند ریزش مو را متوقف کنند، اما فیناستراید خوراکی بیشتر مورد مطالعه قرار گرفته است.

بیایید نگاهی عمیق‌تر به تفاوت‌های بین فیناستراید موضعی و خوراکی بیندازیم.

فیناستراید موضعی در مقابل قرص‌های فیناستراید: مقایسه رو در رو

جدول زیر تمام تفاوت‌های کلیدی بین فیناستراید موضعی و قرص‌های فیناستراید را نشان می‌دهد.

ویژگی فیناستراید موضعی فیناستراید خوراکی
قدرت / دوز 0.005% تا 1%* 1 میلی‌گرم در روز
عوارض جانبی
  • خارش یا سوزش پوست سر
  • تحریک پوست
  • درماتیت تماسی
  • اریتم (لکه‌های قرمز)
  • ریزش موی موقت ناشی از فیناستراید
  • اختلال نعوظ
  • کاهش میل جنسی
  • اختلال در انزال
  • ناراحتی بیضه
  • بثورات پوستی
اثربخشی
  • کاهش سطح DHT پوست سر تا 70%
  • افزایش چشمگیر تعداد و تراکم مو
  • کاهش سطح DHT پوست سر تا 50%
  • افزایش چشمگیر تعداد و تراکم مو
توصیه شده توسط اعضای ISHRS** 17% 69.1%
شرایط استفاده مناسب برای مردان و زنان فقط مناسب برای مردان
مجوز استفاده خیر بله

* فیناستراید موضعی بدون مجوز است، بنابراین هیچ قدرت تایید شده‌ای ندارد. با این حال، مطالعات نشان داده‌اند که غلظت‌های موجود در این محدوده ایمن و موثر هستند.

** انجمن بین‌المللی جراحان ترمیم مو

چرا به جای فیناستراید خوراکی، فیناستراید موضعی مصرف کنیم؟

برخلاف فیناستراید موضعی، فیناستراید خوراکی به عنوان داروی ریزش مو توسط سازمان تنظیم مقررات داروها و محصولات بهداشتی (MHRA) مجوز دارد. همچنین، با اختلاف زیاد محبوب‌ترین نوع این دارو است، به طوری که بیش از دو سوم اعضای ISHRS آن را توصیه می‌کنند، در مقایسه با تنها 17% که فیناستراید موضعی را توصیه می‌کنند.

این واقعیت که فیناستراید موضعی هنوز مجوز ندارد، لزوماً به این معنی نیست که این دارو ناایمن است. این فقط به این معنی است که هنوز شواهد کافی برای حمایت از استفاده از آن در بین عموم مردم وجود ندارد. از آنجایی که فیناستراید در شکل موضعی خود فرمول بسیار جدیدتری است، هنوز تحقیقات کافی برای تأیید آن برای استفاده گسترده وجود ندارد.

این بدان معناست که فیناستراید موضعی ممکن است در برخی موارد ایمن و حتی ترجیح داده شود به داروی خوراکی. به عنوان مثال، برخی از مردان به دلیل خطر عوارض جانبی سیستمیک از مصرف فیناستراید خوراکی اجتناب می‌کنند. با این حال، این خطرات با فیناستراید موضعی به طور قابل توجهی کمتر است.

فیناستراید خوراکی با اختلال نعوظ و همچنین سایر عوارض جانبی جنسی مرتبط بوده است. این عوارض به عنوان عوارض جانبی سیستمیک شناخته می‌شوند، زیرا بر قسمت‌هایی از بدن غیر از آن‌هایی که فعالانه درمان می‌کنید تأثیر می‌گذارند.

اثرات سیستمیک فقط با مصرف فیناستراید خوراکی مرتبط است، نه فیناستراید موضعی. دلیل آن این است که فیناستراید خوراکی سطح DHT را در سراسر بدن شما کاهش می‌دهد، در حالی که فیناستراید موضعی فقط سطح DHT را در پوست سر کاهش می‌دهد. بنابراین فیناستراید موضعی ممکن است مزایای دارو را به شما بدهد در حالی که خطر عوارض جانبی جنسی را کاهش می‌دهد.

فیناستراید موضعی همچنین می‌تواند به حفظ تراکم موهای شما پس از یک دوره مصرف فیناستراید خوراکی کمک کند. تغییر به فیناستراید موضعی ممکن است به شما این امکان را بدهد که موهای خود را بدون مصرف طولانی مدت قرص حفظ کنید.

شواهد همچنین نشان می‌دهد که فیناستراید موضعی برای زنان مبتلا به ریزش موی زنانه نیز ممکن است مناسب باشد. دلیل آن این است که احتمالاً به همان روش فیناستراید خوراکی بر سطح هورمون‌های شما تأثیر نمی‌گذارد و خطر را برای بیماران مبتلا به ریزش موی زنانه کاهش می‌دهد. درباره درمان‌های ریزش موی زنانه بیشتر بدانید.

فیناستراید موضعی در مقابل فیناستراید خوراکی: عوارض جانبی

فیناستراید خوراکی با چندین عارضه جانبی سیستمیک مرتبط بوده است، از جمله:

  • ریزش موی موقت
  • اختلال نعوظ
  • کاهش میل جنسی
  • اختلال در انزال
  • ناراحتی بیضه
  • بثورات پوستی

در حالی که این خطرات با فیناستراید موضعی کاهش می‌یابد، این درمان عوارض جانبی بالقوه خود را دارد. این عوارض تقریباً همیشه محدود به پوست سر هستند و عبارتند از:

  • خارش یا سوزش پوست
  • تحریک پوست
  • درماتیت تماسی
  • اریتم (لکه‌های قرمز)

اکثر مصرف کنندگان فیناستراید خوراکی این عوارض جانبی را تجربه نمی‌کنند. با این حال، اگر می‌خواهید از این خطر اجتناب کنید، استفاده از جایگزینی برای فیناستراید را در نظر بگیرید.

فیناستراید موضعی در مقابل فیناستراید خوراکی چقدر موثر است؟

فیناستراید خوراکی یک درمان شناخته شده برای ریزش مو است که نشان داده شده است در 83% از مردان مبتلا به ریزش موی فرق سر و 70% از مردان مبتلا به عقب رفتن خط مو، ریزش مو را متوقف می‌کند.

فیناستراید خوراکی علاوه بر توقف ریزش مو، می‌تواند باعث رشد مجدد مو نیز شود. رشد مجدد متوسط در 61-66% از مردان طاس شده در ناحیه فرق سر و 37% از مردان با خط موی عقب رفته مشاهده می‌شود.

فیناستراید موضعی به عنوان یک درمان جدیدتر، به اندازه فیناستراید خوراکی به طور گسترده مورد مطالعه قرار نگرفته است. با این حال، چندین مطالعه نتایج امیدوارکننده‌ای را برای فیناستراید موضعی به عنوان درمانی برای آلوپسی آندروژنیک در مردان و زنان نشان داده‌اند.

مروری بر هفت مطالعه در مورد اثربخشی فیناستراید موضعی به این نتیجه رسید که فیناستراید موضعی در مقایسه با فیناستراید خوراکی “غیر فرودست” است – بنابراین اگر نگران عوارض جانبی هستید، می‌تواند نقطه شروع خوبی باشد.

فیناستراید موضعی در مقابل فیناستراید خوراکی: تصاویر بیماران

این تصاویر از مطالعات تحقیقاتی بالینی، نتایج فیناستراید موضعی و خوراکی را برای ریزش مو نشان می‌دهد.

نتایج فیناستراید موضعی همراه با ماینوکسیدیل

نتایج فیناستراید موضعی همراه با ماینوکسیدیل پس از 24 هفته استفاده در یک بیمار زن مبتلا به ریزش مو

فیناستراید خوراکی برای ریزش مو

A: مو در وضعیت اولیه. B: پس از هشت ماه درمان با فیناستراید خوراکی. C: کاهش جزئی در تراکم مو پس از قطع فیناستراید خوراکی. D: تثبیت ریزش مو پس از استفاده از فیناستراید موضعی

فیناستراید درمان ریزش مو

A: مو در وضعیت پایه. B: بهبود تراکم مو پس از درمان با فیناستراید خوراکی. C: کاهش چشمگیر در تراکم مو پس از قطع فیناستراید خوراکی به مدت هشت ماه. D: رشد مجدد قابل مشاهده پس از شروع درمان با فیناستراید موضعی

1 میلی گرم فیناستراید خوراکی در روز

بیمار قبل و بعد از 6 ماه مصرف روزانه 1 میلی گرم فیناستراید خوراکی

بهبود تراکم مو

بهبود تراکم مو پس از یک سال استفاده از فیناستراید خوراکی

نحوه استفاده از فیناستراید خوراکی

فیناستراید خوراکی برای ریزش مو به صورت قرص عرضه می‌شود. برای شروع مشاهده اثرات، کافی است روزانه یک قرص 1 میلی‌گرمی فیناستراید را حداقل به مدت سه ماه مصرف کنید. درباره مدت زمان تاثیرگذاری فیناستراید بیشتر بدانید.

نحوه استفاده از فیناستراید موضعی

فیناستراید موضعی را با استفاده از اسپری یا نازل قطره‌چکان ارائه شده استفاده کنید. از مقدار توصیه شده توسط پزشک خود استفاده کنید. پس از استفاده از مقدار مورد نیاز، باید محلول را با نوک انگشتان خود در ناحیه طاس شده پخش کنید تا مطمئن شوید که کاملاً پوشیده شده است.

این کار را دو بار در روز یا طبق دستور پزشک انجام دهید. درباره بهترین روش استفاده از فیناستراید موضعی برای کسب نتایج عالی بیشتر بدانید.

آیا می‌توان فیناستراید خوراکی و موضعی را با هم ترکیب کرد؟

اگرچه ممکن است بتوانید فیناستراید خوراکی و موضعی را با هم ترکیب کنید، اما مهم است که قبل از آن با یک متخصص صحبت کنید.

دلیل آن این است که اگر بیش از حد از آن استفاده کنید، ممکن است از حداکثر دوز توصیه شده فیناستراید تجاوز کنید. این ممکن است شانس شما برای رشد موی موثر را مختل کرده و خطر عوارض جانبی را افزایش دهد. بنابراین قبل از ترکیب این درمان‌ها با یک مشاور ریزش مو صحبت کنید.

فیناستراید موضعی در مقابل فیناستراید خوراکی: کدام یک برای شما مناسب است؟

اکثر مردان برای درمان ریزش موی خود با قرص‌های فیناستراید شروع می‌کنند، زیرا این دارو دارای مجوز است و به طور رسمی از نظر ایمنی و کارایی ارزیابی شده است.

با این حال، فیناستراید موضعی به عنوان یک فرمول تجاری به طور گسترده‌تری در دسترس قرار می‌گیرد. دسترسی به آن بدون نسخه آسان است (به ویژه هنگامی که با ماینوکسیدیل ترکیب شود) بنابراین بسیاری از مردان اکنون قبل از فیناستراید خوراکی آن را امتحان می‌کنند.

فیناستراید موضعی ممکن است گزینه خوبی باشد اگر:

  • نگران عوارض جانبی سیستمیک فیناستراید خوراکی هستید.
  • شما زنی هستید که به ریزش موی زنانه مبتلا هستید.
  • داروی دیگری مصرف می‌کنید که ممکن است با فیناستراید خوراکی تداخل داشته باشد.
  • می‌خواهید تراکم موهای خود را پس از یک دوره مصرف فیناستراید خوراکی حفظ کنید.

فیناستراید خوراکی ممکن است گزینه بهتری باشد اگر:

  • شما مردی هستید که به ریزش موی مردانه مبتلا هستید.
  • فقط می‌خواهید از درمان‌های ریزش موی تایید شده توسط MHRA استفاده کنید.
  • می‌پذیرید که خطر کمی از عوارض جانبی سیستمیک وجود دارد.
  • ترجیح می‌دهید از درمانی استفاده کنید که به طور گسترده‌تری مورد مطالعه قرار گرفته است.

هنوز مطمئن نیستید کدام درمان برای شما مناسب است؟ برای بحث در مورد نگرانی‌های خود با یک متخصص ریزش مو، می‌توانید از یک مشاوره متخصص کمک بگیرید.

منبع:

  • وبسایت wimpoleclinic
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Telegram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *